Presentació de l'AMPA

Imatge

L'AMPA és una associació formada voluntàriament pels pares i les mares dels alumnes, per tal de col·laborar en els aspectes tant escolars com extraescolars i representar així els pares i mares davant del Centre i davant de les administracions.

Tanmateix participem amb la CCAPAC (Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya).

L’AMPA complementa, per mitjà d’accions globals, el Centre, tot contribuint  en la millora dels equipaments, la Biblioteca, en les activitats generals dels diferents departaments, concursos, premis i festivitats  establertes etc.

Objectius de l’AMPA:

 • Participar com un dels elements bàsics de l'Escola en la seva gestió per a la formació integral de l’alumnat, fomentar-la en tots els seus ordres, crear i impulsar totes les activitats que calguin per aconseguir aquesta finalitat.
 • Donar suport a les mesures encaminades al perfeccionament dels mètodes d'ensenyament per tal d'assolir una unitat d'acció en la tasca educativa conjunta, sempre respectant la professionalitat del professorat i el personal de l’escola.
 • Realitzar totes aquelles activitats que permetin una millor formació de les famílies en els seus deures educacionals, psicològics, humans i socials.
 • Promoure i presentar als òrgans de Direcció i docents tots els problemes escolars des del punt de vista familiar, així com les iniciatives o suggeriments que es considerin per a una millor formació dels alumnes.
 • Vetllar per l'acompliment de l'Ideari de l'Escola tenint cura per tal que s'imparteixi als nostres fills i filles el tipus d'educació que els pares i les mares varen escollir  lliurement en inscriure'ls-hi.
 • Promoure la representació i participació de les famílies dels alumnes del Centre en el Consell Escolar i en tots els organismes i institucions que la llei assenyali.
 • Col·laborar en les activitats educatives del Centre i cooperar amb el Consell Escolar en l'elaboració de directrius per a la   programació d'activitats  extraescolars o de serveis.

L’AMPA coordina per a l’alumnat i per a les mares i pares diferents Activitats:

 • Organització i coordinació de les activitats extraescolars (danses, música, gimnàstica rítmica, bàsquet, judo, teatre, escacs, timbal, hip-hop, senderisme...).
 • Col·laboració en les activitats culturals, lúdiques i religioses del Col·legi (Castanyada, Festa de la Presentació, celebració del Nadal, Jornades esportives,  celebració de Santa Joana,  FEAC, biblioteca de l’escola, Conferències, Teatre, Tallers i Xerrades adreçades als pares i les mares així com als membres de l’Escola).
 • Edició de la revista de final de curs.
 • Per als alumnes de primària col·laborem en la visita dels Reis Mags i l’organització de les activitats extraescolars.
 • Per als alumnes de secundària i batxillerat: edició de l’orla als alumnes de 4t d’ESO i de 2n de batxillerat i col·laboració per tal d’ajudar amb l’obra de teatre als alumnes de 1r de batxillerat que participen a la Mostra de Teatre Jove de l’Ajuntament de Tarragona.
 • Organització de les Jornades de l’escola de bàsquet de Nadal i de les Jornades esportives de final de curs.

Quina és la quota de l’AMPA per aquest curs?

Tal i com es va acordar a l’Assemblea de l’Ampa celebrada el passat 14 de setembre on es va proposar un procés d’anàlisi de les diferents quotes dels associats, com a primera mesura es decideix rebaixar la quota de l’AMPA per al curs 2011-2012 a 30 € per alumne/a, la qual es passarà pel banc al mes d’octubre.

I si tinc més preguntes?

Al centre hi ha el local social de l’AMPA, i està obert els dilluns i dijous de 15:30 a 17:30 hores.

També disposem d’una bústia al costat del local per si no ens trobeu en hores d’oficina.

Igualment disposem de correu electrònic: ampalestonnac@tinet.org on us hi podeu dirigir per fer els vostres suggeriments i consultes.